Blog Yazarı Raif Bedevi Hakkında Verilen Karar Kesinleşti!

Pazartesi, Haziran 08, 2015
Merhabalar! ZinioBlogger, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada Blog Yazarları'na yardımcı olmak amacıyla yayına hazırlanmış olup, bugüne kadar bu alanda karşınıza çıkan tüm web sitelerinden farklı bir misyon üstlenmiştir. Hem sanal ortamda hem de basılı bir dergi halinde Blog Yazarları'nın kendilerini ifade etmelerine de olanak sağlayacak olan ZinioBlogger bütün blog yazarlarının ortak buluşma noktası olacaktır. Her zaman takipte kalmanız dileğiyle...


Her ne kadar özgür bir sosyal medya mecrası olarak görülse de Bloglar, zaman zaman devletlerin ya da iktidarların yakın takibine girebiliyor. Yaşadığınız ülkede siyasi iktidara muhalif bir çizginiz varsa yazdığınız ya da yazacağınız her şeyden sorumlusunuzdur. Son zamanlarda Türkiye'de de, çıkarılan yeni internet yasalarıyla birlikte blog yazarları da sansür mağduru oldu. Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle göz altına alınandan tutun da Gezi Eylemleri'ni destekleyici söylemlerde bulunanlara kadar birçok blog yazarı devlet babanın sopasını yedi. 

Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde bu konuyla ilgili olarak ortaya çıkan sonuçlar ne olursa olsun hiçbiri Suudi Arabistan'da "İslam dinini aşağılamak" suçlamasıyla yargılanan Raif Bedevi’nin çektikleri kadar ağır olmamıştır. Türkiye ve dünya kamuoyunun da büyük ilgisini çeken Raif Bedevi, ülkesindeki din adamları hakkında yazdığı eleştiri yazılarını blog sayfasında paylaşmış, hemen ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İki yıldan fazla süren yargılama sürecinin ardından 10 yıl hapis, yaklaşık 240 bin euro para cezası ve bin kırbaç cezasına çarptırılan Raif Bedevi'nin kırbaç cezasının ilk 50'sinin infaz edilmesinin ardından geri kalan 950'si "sağlık gerekçesiyle" ertelenmişti.

Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde "Deutsche Welle Freedom of Speech Award" ödülüne layık görülen blog yazarı Raif Bedevi hakkında verilen hapis ve kırbaç cezasının tüm dünya halklarının tepkisine rağmen onaylandığı bilgisi eşi İnsaf Haydar tarafından açıklandı. 

Uluslararası Af Örgütü, mahkeme kararını "kabul edilemez" olarak yorumlamış ve yetkilileri kararı bozmaya çağırmıştı. Uluslararası Af Örgütü'nün açıklamasında "Bedevi Suudi Arabistan'da acımasızca devam eden barışçıl aktivistleri susturma eğiliminin son kurbanı olmuştur" denildi.
KISA BİLGİ: Bloğunuzun daha fazla insan tarafından okunmasını dolayısıyla daha çok ziyaretçi çekmesini istiyorsanız önemsemeniz gereken ilk konu "özgün içerik" üretmek olmalıdır. Sonraki aşama ise seo uyumlu yani responsive bir şablon kullanmanız Google'ın gözünde yükselmeniz için önemlidir. Bunların dışındaki konular ise sizin keyfinize kalmış bir durumdur. Kısacası seo ve özgün içerik, bloğunuzun geleceği açısından hayati önem taşımaktadır.

11 yıldan bu yana "Blog yazarlığı ve Blogger" alanında kendimi geliştirmekteyim. 21 Ekim 1989 Tarsus doğumluyum. İlk ve orta okulu doğup büyüdüğüm kentin en büyük mahallerinden... Devamını Oku »

Bunlara da Göz Atabilirsiniz

Sonrakİ Yazı
« Prev Post
Öncekİ Yazı
Sonraki Yazı »